Kan jeg dele mine referencer i Zotero med andre?

Hvis du gerne vil dele dine referencer med andre, for eksempel i forbindelse med en bacheloropgave, kan du oprette en gruppe.

Du opretter en gruppe ved at oprette et nyt bibliotek inde i Zotero. Det gør du ved at klikke på den brune kasse i menuen og vælge ”Nyt Bibliotek”.

Billedet viser hvor man skal klikke for at oprette en ny samling

Du bliver nu ledt videre til Zotero’s hjemmeside, hvor du bliver bedt om at logge ind. Når du har logget ind, vælger du ”Groups” i menuen øverst på siden. Herefter vælger du ”Create a new Group”. Giv nu gruppen et navn og vælg om gruppen skal være offentlig eller privat. Hvis det kun er medlemmerne af f.eks. din bachelorgruppe, der skal have adgang til gruppen anbefales det at oprette en privat gruppe.

For at invitere medlemmer ind i gruppen vælger du først ”Member Settings” og derefter ”Send More Invitations”. Du kan kun invitere personer der har et Login til Zotero. Når du sender en invitation, skal du angive enten mailadresse eller Zotero Brugernavn på den du ønsker at invitere.

Inde i Zotero bliver din gruppe synlig under ”Gruppebiblioteker”.

Svar

• Sidst opdateret Apr 29, 2024
  • Visninger 13
  • Besvaret af Simon Lauge Petersen

FAQ Actions