Kan jeg bruge Zotero til at håndtere dubletter fra mine søgeresultater?

Zotero kan godt bruges til dublethåndtering. Der er to forskellige måder at gøre det på:

1. Du kan oprette en mappe til dubletterne i dit eget Zotero Bibliotek
  2. Du kan oprette et gruppebibliotek der hedder Dubletter

Hvis du vælger at samle dubletterne i dit eget Zotero-bibliotek gør du sådan her:

• Opret en mappe under ”Ny samling” til dine dubletter. Du skal kun hente de søgeresultater, som du skal fjerne dubletter i ned i denne mappe.
  • Gå ind i Zotero og klik på Rediger- Indstillinger – Generelt. Under Generelt fjerner du fluebenet ud for ”Vedhæft automatisk tilhørende pdf-filer og andre filer når elementer gemmes”.
  • Klik på den mappe til dubletter som du lige har oprettet.
  • Gå ind i den database, hvor du har lavet din søgning.
  • Klik på Zotero Connector. I boksen der kommer frem, vælger du Select All og derefter Ok.
  • Søgeresultat hentes nu ned i Zotero
  • I Zotero vil artiklerne fra dit søgeresultat blive vist alfabetisk efter titel. Dubletterne vil derfor blive vist lige under hindanen.
  • Gå listen igennem og slet de artikler der ligger der flere gange.

Hvis du vælger at samle alle dine dubletter i et gruppebibliotek, gør du sådan her:

• Opret en gruppe til dubletter. Du skal kun hente de søgeresultater, som du skal fjerne dubletter i ned i dette gruppebibliotek.
  • Gå ind i Zotero og klik på Rediger- Indstillinger – Generelt. Under Generelt fjerner du fluebenet ud for ”Vedhæft automatisk tilhørende pdf-filer og andre filer når elementer gemmes”.
  • Klik på det gruppebibliotek til dubletter som du lige har oprettet.
  • Gå ind i den database hvor du har lavet din søgning.
  • Klik på Zotero Connector. I boksen der kommer frem, vælger du Select All og derefter Ok.
  • Søgeresultat hentes nu ned i Zotero.
  • Når søgeresultatet er hentet ned i Zotero klikker du på Dublet-elementer.
  • Du kan nu sammenføje de dubletter der ligger flere gange i dit gruppebibliotek.

• Sidst opdateret Apr 29, 2024
  • Visninger 20