Jeg skal henvise til en pdf. Hvordan får jeg den hent ned i Zotero?

Hvis du skal henvise til en kilde i pdf-format, kan du gøre det på to forskellige måder. Du kan enten gå ind i Zotero og klikke på plusset i menulinjen og vælge ”Nyt Element”.

Billedet viser, hvor man skal klikke for at lave en ny kilde i Zotero

Herefter vælger du en kildetype og indtaster de relevante oplysninger manuelt.

Du kan også vælge at hente pdf’en ned i Zotero. Når pfd-filen er hentet ned i Zotero højreklikker du på den og vælger ”Create Parent Item” og derefter ”Manual Entry”. Så får du mulighed for at indtaste oplysninger om pdf’en manuelt.

Vær opmærksom på at en pdf ikke er en kildetype! Tjek derfor altid, hvilken kildetype det er, du henter ned i pdf-format. Er det en bog, en tidsskriftartikel eller noget helt tredje…

Nogle pdf’er kan findes på Bibliotek.dk, så prøv at søge på titlen, for at se om du kan hente kilden ned derigennem.

• Sidst opdateret Apr 29, 2024
  • Visninger 64